Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση μνήμης για τα 72 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αετού

Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 72 ετών από το Ολοκαύτωμα του Αετού πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, στο μαρτυρικό χωριό της Τριφυλίας.
Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια στο χώρο του Μνημείου ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλιφέρη και τον Δήμαρχο Νικαίας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γεώργιο Ιωακειμίδη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ιστορικός - συγγραφέας κ. Στάθης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιστορικών Συγγραφέων.
Μετά την ομιλία ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Τα ονόματα των νεκρών εκτελεσθέντων και πυρποληθέντων από τον Αετό είναι οι Αλέξιος Δημ. Γκότσης  (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης)
Από γειτονικά χωριά οι Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Ζιάννη Αικατερίνη (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου