Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το σπήλαιο «Ξαστέρι»

Στη δημοσιότητα δόθηκαν προχθές 3 Δεκεμβρίου 2014 από τον πρόεδρο του τμήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Βασίλη Παπαδογιωργάκη, οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του υπό εξερεύνηση σπηλαίου «Ξαστέρι», οι οποίες ελήφθησαν κατά τη διάρκεια εξερεύνησής του πρόσφατα, όπως και του σπηλαίου «Μούλικο», από τον ίδιο και τα μέλη του τμήματος, Ανάργυρο Βλάχο, Φώτη Μπίτσικα και Γεωργία Λαμπροπούλου.
Οι σπηλαιολόγοι είχαν ανακαλύψει στο σπήλαιο «Ξαστέρι» -που, όπως και το «Μούλικο», βρίσκονται κοντά στο χώρο που έχει προταθεί να κατασκευαστεί η μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων στη θέση «Όνι» της Καλλιρρόης- και μία χειροβομβίδα, που εξουδετερώθηκε, από κλιμάκιο πυροτεχνουργών, οι οποίοι έσπευσαν στο χώρο, την ανέσυραν και τη μετέφεραν στο παλιό λατομείο του Κατσαρού.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από το σπήλαιο «Ξαστέρι» έδωσε μια επιπλέον ελπίδα στους διαμαρτυρόμενους για την επικείμενη λειτουργία του σκουπιδοεργοστασίου κατοίκους της περιοχής.
Είναι, άλλωστε, σχετική και η ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Σύλλογος Κωνσταντιναίων, ο οποίος ευχαριστεί δημόσια και ονομαστικά τον πρόεδρο και τα μέλη του Τμήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, για αυτή τη μεγάλη τους ανακάλυψη.
Στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται ότι η εξερεύνηση των σπηλαίων θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με τη συμμετοχή και άλλων κρατικών υπηρεσιών, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ εκφράζονται δημόσια και ευχαριστίες σε συγκεκριμένους Καλλιρροΐτες, οι οποίοι, με τις προσπάθειές τους, βοήθησαν σε αυτή την σημαντική για τον τόπο ανακάλυψη. Πρόκειται για τον εμπνευστή και πρωτεργάτη της κίνησης Μίμη Γκότση, τους βασικούς συμπαραστάτες και αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια Φώτη Γιαννόπουλο, Τούλα και Γιώργο Γιαννόπουλο και Χρήστο Κυριακόπουλο.


Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου