Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δήμο Οιχαλίας

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής ψήφισε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασης που αφορούσε την κατάρτιση και έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος.
Η τροποποίηση έγινε λόγω των μειωμένων εσόδων από την ΣΑΤΑ κατά 230.000 περίπου ευρώ. Πρόταση του δημάρχου Φίλιππου Μπάμη ήταν οι μειώσεις να γίνουν αναλογικά στα έργα που ήδη είχαν ψηφιστεί, προκειμένου να πετύχουν την μείωση αυτού του ποσού.
Το Σώμα πάντως αναλώθηκε για πολλή ώρα συζητώντας το συγκεκριμένο θέμα με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τις εντάσεις σε μια ακόμη συνεδρίαση να είναι έντονες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση 3 φορές από τον πρόεδρο Ηλία Σακελαριάδη προκειμένου να επέλθει ηρεμία.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Διά Βίου Μάθησης για την εφαρμογή προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υπογραφή του «Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος: Πελοπόννησος 2020 - Υποστήριξη της Τεχνικής Γραμματείας του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έτη 2013-2014». Η αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «Αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας», Δήμου Οιχαλίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».
Αλλά και η λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων το οποίο, όπως τονίστηκε από το δήμαρχο, θα λειτουργήσει στο ισόγειο χώρο του Δημαρχείου και μάλιστα ήδη έχει γίνει ο εξοπλισμός του με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου