Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κοπή πίτας Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας - Βραβεύσεις (28-1-2013)

Του Περικλή Αθανασόπουλου

Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος
Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν με επιτυχία οι δραστηριότητες της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στην Αθήνα στο ξενοδοχείο STANLEY με την ετήσια παραδοσιακή εκδήλωση του κοψίματος της αγιοβασιλόπιτας.
Στη χθεσινή εκδήλωση (28/1/2013) ανάμεσα σε πλήθος Τριφυλίων που ζουν στην Αθήνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Τριφυλίας  & Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος την ευλόγησε και ο δήμαρχος Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ.
Επίσης παρευρέθηκαν και  Τριφύλιοι πολιτικοί που δραστηριοποιούνται και εκλέγονται στην Αθήνα όπως ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ανεξάρτητος βουλευτής στη Β΄ ΑΘΗΝΑΣ, η ΤΟΥΛΑ ΨΑΡΑΚΗ αντιδήμαρχος Αθήνας και ο αντιπεριφεριάρχης ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ.
Από τη Μεσσηνία ήταν ο βουλευτής κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο αντιδήμαρχος Πυλίας  και γιατρός κ. Α.  ΧΡΟΝΑΣ.
Από την περιοχή της Τριφυλίας υπήρξαν αρκετές προσωπικότητες των γραμμάτων και των επιστημών, όπως ο γιατρός που ασχολείται με τον εθελοντισμό  κ. Κ. Νασόπουλος από το Καλό Νερό, ο καθηγητής της ιατρικής Αθηνών κ. Δημόπουλος, ο συγγραφέας κ. Μπήκος, ο κ. Κ. Θεοδωρόπουλος, ο δάσκαλος και συγγραφέας κ. Σ. Παρασκευόπουλος και πλήθος άλλοι.
Λούτος-Κακούτης-Αδαμόπουλος
Την εκδήλωση, ο πρόεδρος Π. ΛΟΥΤΟΣ και ο Γ.Γ. Κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, την εμπλούτισαν πολιτιστικά με την απονομή τιμητικού τίτλου στους Τριφύλιους συγγραφείς για την προσφοράς τους κ.κ. γιατρό - συγγραφέα ΗΛΙΑ ΤΣΙΜΠΛΗ και δάσκαλο-συγγραφέα-λαογράφο  ΣΤΑΘΗ ΚΑΚΟΥΤΗ.
Τον βασικό προλογισμό της εκδήλωσης της τιμής τον προσφώνησε ο συγγραφέας και ποιητής Σ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ ενώ την προσέγγιση για το συγγραφικό και ποιητικό έργο του ΗΛΙΑ ΤΣΙΜΠΛΗ  την πραγματοποίησε η καταπληκτική ομιλία του μέλους του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ.
Το έργο του κ. ΚΑΚΟΥΤΗ το παρουσίασε ο γνωστός Μεσσήνιος καθηγητής και συγγραφέας κ. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Λούτος - Τσιμπλής
Απευθύνοντας έναν χαιρετισμό οι βουλευτές κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ αναφέρθηκαν ο μεν πρώτος στην επαναδιάθεση του δρόμου που είχε κατασκευαστεί ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-ΤΣΑΚΩΝΑ και είχε υποστεί κατολισθήσεις ενώ αναφέρθηκε και στον δρόμο ΚΟΡΙΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ που το έργο το έχουν «κολλήσει οι εργολάβοι και οι Τραπεζίτες».
Ο κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ παραλλήλισε τον πόλεμο που έζησαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας και έκαναν αντίσταση, θεωρώντας ότι αυτές οι κινήσεις των πολιτιστικών συλλόγων και της ομοσπονδίας είναι μια μορφή αντίστασης γιατί μέσα από αυτές τις κινήσεις εκδηλώνεται η αλληλεγγύη και η δράση των πολιτών ευχόμενος έκλεισε ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους.
Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
Μερική άποψη αίθουσας
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στους κορυφαίους παρευρισκόμενους ξεκινώντας από τον Μητροπολίτη κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ο οποίος κατηγόρησε την πολιτεία για το κλείσιμο των σχολείων και την ανέχεια που έχει φέρει τους πολίτες, ενώ άφησε αιχμές και για την Ομοσπονδία που τέλεσε την κοπή της αγιοβασιλόπιτας ημέρα μη νηστείας τονίζοντας ότι για να παρευρεθεί ζήτησε εγγράφως την άδεια του Αρχιεπισκόπου.
Στη συνέχεια ο κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ανάφερε ότι κάλεσε τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους να σπεύσουν για οικονομικό έλεγχο της Μητρόπολης τουλάχιστον για την θητεία της δικής του πενταετίας.
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δήμαρχος κ. ΚΟΛΛΙΑΣ και αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την εκδήλωση, κάλεσε τον κόσμο να προσέλθουν για να εορτάσουν σε λίγες μέρες την εορτή  του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του και αναφέρθηκε στην χτεσινή εκδήλωση που έγινε από την Ομοσπονδία και συγκεκριμένα στο κλίμα αλληλεγγύης συμφωνώντας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ζητώντας να συνεισφέρει και το φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης.

Πηγή: thoureios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου