Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Οιχαλίας - Μετά το αδιέξοδο, πρόεδρος ο Ηλίας Σακελλαριάδης

Αναμενόμενο, λίγο-πολύ, ήταν το νέο αδιέξοδο που προέκυψε και χθες στην εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, στην επαναληπτική συνεδρίαση του Σώματος, στον Μελιγαλά.
Στις τρεις ψηφοφορίες που προβλέπονται από την διαδικασία δεν έγινε δυνατό να εκλεγεί ο Δημήτρης Ηλιακόπουλος -προταθείς από το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη-, με συνέπεια να επιστρατευθεί το νομικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», σύμφωνα με το οποίο πρόεδρος ορίζεται ο πλειοψηφών σύμβουλος -ο οποίος είναι ο Ηλίας Σακελλαριάδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλ. Σακελλαριάδης είχε αυτοπροταθεί ως υποψήφιος πρόεδρος του Σώματος, μετά την υπόδειξη του Δ. Ηλιακόπουλου από τον δήμαρχο.
Όμως στην ψηφοφορία μεταξύ των μελών του συνδυασμού της πλειοψηφίας έλαβε 5 ψήφους, έναντι 9 του προταθέντος από τον δήμαρχο Δ. Ηλιακόπουλου, για τον οποίον κλήθηκε να ψηφίσει το Σώμα.
Στις τρεις άκαρπες ψηφοφορίες τα αποτελέσματα ήταν, στην πρώτη 9 ψήφοι υπέρ του Δ. Ηλιακόπουλου και 16 λευκά, στη δεύτερη 8 υπέρ και 17 λευκά και στην τρίτη 9 υπέρ και 16 λευκά.
Μετά τις ψηφοφορίες, ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις, μεταξύ του Δ. Ηλιακόπουλου και των μειοψηφιών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επιπλέον ένταση. Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη επανέλαβε και χθες ότι και την προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή ότι η υποψηφιότητα του προταθέντος από τον δήμαρχο συμβούλου είχε νομικό κώλυμα. Η συνεδρίαση συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  

Πηγή: Ελευθερία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου