Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Γιορτάστηκε χθες στο Ραμοβούνι η επέτειος γέννησης του Θ. Κολοκοτρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο Ραμοβούνι οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη το 1770.
Μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Κολοκοτρώνη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τους επισήμους. Στεφάνια εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσος Αποστολόπουλος, εκ μέρους της Βουλής ο Βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, από τις Ενοπλες Δυνάμεις ο Διοικητής της Ανωτέρας Φρουράς Καλαμάτας Λαμπράκης Δημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Μίλα Φώτιος Βλάχος, ο Πρόεδρος της ΤΚ Βασιλικού Φώτιος Παπαδήμας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καλαμπόκης, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλαίων «Το Ραμοβούνι» Γεώργιος Βλάχος και ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικαίων Χρήστος Μπολέτης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Δωρίου Δήμητρα Χατζή, η οποία αναφέρθηκε στην ζωή και τους αγώνες του Γέρου του Μοριά τονίζοντας ότι τα μηνύματα από τους αγώνες του είναι επίκαιρα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Μαθητές από τα σχολεία της περιοχής απήγγειλαν ποιήματα, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά και το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου. Στο χώρο λειτουργούσε και έκθεση του Χρήστου Κατσαμπάνη, με παραδοσιακά κειμήλια από την Επανάσταση του 1821.
Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι Δήμαρχοι: Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Αδαμόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου