Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αθώος ο τέως Δήμαρχος Δωρίου Αντώνης Τάκης

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο τ. Δήμαρχος Δωρίου Αντώνης Τάκης για το αδίκημα της απιστίας καθώς και οι δύο εργολάβοι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στην πράξη.
Ο τ. Δήμαρχος Δωρίου κατηγορείτο ότι τον Ιούνιο του 2005 καθυστέρησε να αποστείλει την πρόσκληση για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στον προσωρινό ανάδοχο έργου υδροδότησης, με αποτέλεσμα αυτός να αποχωρήσει και το έργο να αναλάβει με υψηλότερο κόστος ο δεύτερος μειοδότης.
Όπως αναφέρθηκε στην ακροαματική διαδικασία ο τ. Δήμος Δωρίου πλήρωσε επιπλέον 97.000 ευρώ εξαιτίας της αποχώρησης του πρώτου μειοδότη. Ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας, πρ. αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόνιαρης κατέθεσε ότι ο κ. Τάκης σκόπιμα άφησε να περάσει η προθεσμία προκειμένου το έργο να δοθεί στον δεύτερο μειοδότη. Μάλιστα ο κ. Κόνιαρης επικαλέστηκε στο δικαστήριο πως ο κ. Τάκης είχε ομολογήσει στον ίδιο την πρόθεσή του αυτή. Ωστόσο, ούτε από τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων, αλλά ούτε από άλλα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε ότι ο τ. Δήμαρχος Δωρίου εσκεμμένα καθυστέρησε να προχωρήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.
Επίσης, στοιχεία δεν προέκυψαν ούτε για τη συνεργασία μεταξύ του κ. Τάκη και των δύο εργολάβων - του προσωρινού αναδόχου του έργου και του δεύτερου μειοδότη, ώστε να ευνοηθεί κάποιος από αυτούς.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου