Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Καθίζηση του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα στο Δερβένι

Από μια “κλωστή” κρέμεται η οδική πρόσβαση της Μεσσηνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, μετά την πτώση του δρόμου στην Τσακώνα. Ο παλιός δρόμος στην ίδια περιοχή πριν το Δερβένι είναι κυριολεκτικά στον αέρα και θα είναι μεγάλη τύχη αν τις επόμενες ημέρες δεν φύγει, αποκόπτοντας οδικά τη Μεσσηνία.
Προβλήματα με καθιζήσεις και κατολισθήσεις υπάρχουν και στους εθνικούς δρόμους Καλαμάτας - Σπάρτης, στον Ταΰγετο και Καλαμάτας - Τρίπολης, στις στροφές της Μεγαλόπολης.
Το υπουργείο Υποδομών έχει δώσει εντολή για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Δερβένι και στη Μεγαλόπολη.
Το σοβαρό πρόβλημα στον παλιό εθνικό δρόμο Τσακώνα - Παραδείσια ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, αλλά στη λογική της προσωρινότητας αφέθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον κίνδυνος ο δρόμος να φύγει μαζί με το βουνό.
Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε υψομετρική διαφορά, είχε δημιουργηθεί ένα σκαλοπάτι μέσα στο δρόμο, λόγω της ρωγμής, που αντιμετωπιζόταν κάθε φορά με στρώση ασφάλτου.
Τις τελευταίες μέρες, λόγω της βροχής, η κατάσταση χειροτέρεψε. Στο οδόστρωμα δημιουργήθηκε ρωγμή μεγαλύτερου πλάτους και σε μεγαλύτερο μήκος, ενώ ρωγμή προκλήθηκε και στον τοίχο αναχαίτισης από την πλευρά του βουνού.
Εκφράζονται φόβοι ότι ο δρόμος μπορεί να φύγει μαζί με το βουνό.
Τη σοβαρότητα της κατάστασης επεσήμανε στην “Ε” ο προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Γιώργος Παπαηλιού, που σημείωσε:
«Άνοιξε ο δρόμος. Υπάρχει ρωγμή που την καλύψαμε με άσφαλτο. Βάλαμε σήμανση και τα αυτοκίνητα πρέπει να περνούν με το μαλακό. Δώσαμε εντολή στον εργολάβο του αυτοκινητόδρομου (στο νέο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα), και ήδη άρχισε να ξεφορτώνει το πρανές για να κρατήσουμε το βουνό, για να μη φύγει όλο μαζί με το δρόμο. Αν όμως συνεχίσουν οι βροχές, δεν ξέρουμε τι θα γίνει»

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου