Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ελείψεις προσωπικού στα Αστυνομικά τμήματα Μεσσηνίας

Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα της Μεσσηνίας, και ειδικά της Τριφυλίας όπου βρέθηκε αυτές τις μέρες, επισήμανε μιλώντας στην «Ε» ο Αντώνης Λιακόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Άγιο Γεώργιο Δωρίου.
Σημείωσε ότι στην περιοχή υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας, και δυστυχώς η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όταν δεν έχει προσωπικό.
Ανέφερε δε ότι έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα στην περιοχή, λόγω και της ύπαρξης των οικονομικών μεταναστών - ενώ τόνισε ότι πλέον οι κακοποιοί είναι μάλλον αδίστακτοι.
Αναλυτικά ο κ. Λιακόπουλος μας είπε:
«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έχουν γίνει στην περιοχή της Κυπαρισσίας όσο και στα γύρω χωριά, με την έκρηξη της εγκληματικότητας - ληστείες, διαρρήξεις και απειλές που γίνονται στους πολίτες, - ανησύχησα και καθώς βρέθηκα αυτές τις μέρες στην περιοχή μίλησα με κατοίκους και συναδέλφους μου.
Από πλευράς Αστυνομίας δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, όταν για παράδειγμα το Α.Τ. Κοπανακίου όλο το βράδυ έχει έναν αστυνομικό, κι αυτόν τον έχει να φυλάει το τμήμα και όχι τους πολίτες. Η έλλειψη δύναμης μας κάνει το “προϊόν” που εμείς παράγουμε - και είναι η ασφάλεια του πολίτη - να μην μπορούμε να του το παρέχουμε όπως πρέπει και όπως δικαιούται. Αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη. Δεν θα πρέπει να παίρνει προσωπικό, όπως με τα τελευταία γεγονότα, και να το στέλνει σε άλλες περιοχές. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα των περιοχών αυτών, αλλά δεν μπορεί να αποδυναμώνονται Αστυνομικά Τμήματα της περιφέρειας.
Το κυριότερο όμως είναι ότι κάποια στιγμή ο Νομός Μεσσηνίας θα πρέπει να ενισχυθεί με την δύναμη που πρέπει, σύμφωνα με τις καινούργιες ανάγκες και όχι με τα παλιά οργανογράμματα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η είσοδος των οικονομικών μεταναστών, η αύξηση του πληθυσμού της περιοχής από οικονομικούς μετανάστες - αλλά κυρίως η ποιότητα αυτών.
Επίσης, να ληφθεί υπόψη η αύξηση τους καλοκαιρινούς μήνες του τουρισμού.
Δεν μπορεί Αστυνομικό Τμήμα όπως του Κοπανακίου ή της Κυπαρισσίας να λειτουργεί με το περιπολικό του και έναν μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Νομό Μεσσηνίας είναι της τάξεως του 30-35 % με τα παλιά οργανογράμματα, που είναι από της ιδρύσεως της Αστυνομικής Διευθύνσεως Μεσσηνίας.
Το κακό βέβαια είναι ότι έχει αλλάξει και η εγκληματικότητα. Δεν διστάζουν τώρα ακόμη και για 50 ευρώ να αφαιρέσουν ζωές ή να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι προέρχεται κυρίως και είναι γνώρισμα των οικονομικών μεταναστών - χωρίς να παραγνωρίζω την εγχώρια εγκληματικότητα».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου