Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Λειτουργεί στο Δώριο το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο

Πλήρως αποκαταστημένο δουλεύει με έντονους ρυθμούς το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριφυλίας στο Δώριο, το οποίο λίγο πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές.
Να υπενθυμίσουμε ότι είχε τυλιχτεί στις φλόγες και στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί υπολείμματα από πέντε μεγάλα μπιτόνια που περιείχαν βενζίνη. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με αρκετή προσπάθεια κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να το επισκευάσουν και να το θέσουν σε λειτουργία.
Όπως δε μας τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κυριάκος Κωτσιόπουλος, το ύψος της ζημιάς σε μηχανήματα έφτασε περίπου τις 100 χιλ. ευρώ, ενώ χρειάστηκε ακόμη πολύ προσωπική εργασία από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να καθαριστεί, να βαφτεί το κτήριο και να γίνουν αρκετές ακόμη δουλειές.
Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική, αλλά και την Αστυνομία για την άμεση επέμβασή τους όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, αφού κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές, όπως και τους Δήμου Αετού και Δωρίου που στην συνέχεια προσέφεραν τα πυροσβεστικά τους οχήματα όπου με τις αντλίες υψηλής πίεσης κατάφεραν να καθαρίσουν το εργοστάσιο από τα υπολείμματα της φωτιάς.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου