Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Παραδείσια - Τσακώνα. Το αργότερο σε ένα χρόνο

Τέλος καλοκαιριού με φθινόπωρο του 2010 θα τελειώσει η ανακατασκευή του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα του εθνικού δρόμου, αν λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη χρηματοδότηση. Αυτό μας επεσήμαναν πηγές από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από ενημερωτική ανακοίνωση του βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, που μιλούσε για μεγάλη καθυστέρηση του σημαντικού αυτού οδικού έργου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το έργο δουλεύεται ακόμα με κανονικούς ρυθμούς. Δεν έχει καθυστέρηση παρά τα σημαντικά ποσά που οφείλονται (κάποια εκατομμύρια ευρώ), καθώς για την ώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου η κοινοπραξία αντέχει και χρηματοδοτεί την εκτέλεση των εργασιών με δάνεια.
Αυτό όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, για να τελειώσει ο δρόμος και να γλυτώσουμε από τις στροφές της Τσακώνας μέσα στο 2010.
Οι οποιεσδήποτε μέχρι τώρα καθυστερήσεις, σύμφωνα με τις πηγές μας στην κοινοπραξία, οφείλονται στα τεχνικά προβλήματα που είναι περισσότερα απ’ ό,τι περίμεναν. Οπως μας είπαν μάλιστα, ανέκυψαν και καινούργια - κυρίως γεωτεχνικά- κατά την πορεία εκτέλεσης του έργου.
Επίσης, πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει στη συνέχεια και με τον καιρό.
Αν ο χειμώνας είναι βροχερός όπως ο περσινός, θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου