Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Βιβλία για το Σουλιμά - Σουλιμοχώρια

ΣΟΥΛΙΜΟΧΩΡΙΑ - ΝΤΡΕΔΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το έτος 2005, από τις εκδόσεις ''ΛΥΧΝΟΣ ΕΠΕ'', εκδόθηκε το βιβλίο του Δημητρίου Π. Αθανασόπουλου ''ΣΟΥΛΙΜΟΧΩΡΙΑ - ΝΤΡΕΔΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', ο οποίος κρατάει από τη μεγάλη Σουλιμοχωρίτικη - Ντρέδικη φάρα των Γκατζαίων του Σουλιμά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει την ιστορία των Ντρέδων, του Σουλιμά και της ευρύτερης περιοχής των Σουλιμοχωρίων, βιογραφίες των Ντρέδων αγωνιστών, λαογραφικές αναμνήσεις από την καθημερινή ζωή των κατοίκων, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα του τόπου.

Μέρος από τα έσοδα του βιβλίου διατέθηκαν για την επισκευή της Αγίας Τριάδας.
Το βιβλίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το προμηθευτεί, από το βιβλιοπωλείο της Κυπαρισσίας "Αρχονταρίκι'', το βιβλιοπωλείο Κοπανακίου ή προσωπικά από τον κ.Αθανασόπουλο τηλ. 2105738386.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Το έτος 2005, από τις εκδόσεις ''ΔΕΔΕΜΑΔΗ'', εκδόθηκε το βιβλίο του Λεωνίδα Γ. Θεοχάρη ''ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ''.


Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις και έχει πουλήσει 1.500 αντίτυπα, τα οποία έχουν εξαντληθεί όλα.

Περιλαμβάνει Σουλιμαίικα τραγούδια, των Ντρέδων, του τραπεζιού, του γάμου, της ξενιτιάς, της αγάπης, διάφορα, μοιρολόγια, ψυχούδες, κάλαντα, σατυρικά τραγούδια, νανουρίσματα και Σουλιμαίικα ποιήματα.


Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου προσφέρθηκαν εξ ολοκλήρου, για την επισκευή της Αγίας Τριάδας.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο για την ωραία ιστοσελίδα και το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την ωραία σελίδα. Τυχαία μπήκα και σας βρήκα, ελπίζω να το εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο να ερθουν όλοι οι Σουλιμαίοι να το δούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή