Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

O εορτασμός της 188ης επετείου της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 στο Άνω Ψάρι

Η 188η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 τιμήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στο Άνω Ψάρι και οι πρωταγωνιστές της, Γιαννάκης Γκρίτζαλης και Μητροπέτροβας.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πρωταγωνιστές της επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα.
Ενώ στην οικία Γιαννάκη Γκρίτζαλη έγινε κατάθεση στεφανιών από τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη εκ μέρους της βουλής, τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο εκ μέρους της Περιφέρειας, τον αντιδήμαρχο Οιχαλίας Κώστα Δημητρακόπουλο, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ψαρίου Σωτήρη Κούκη και προέδρους Συλλόγων.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μελέτιος Μελετόπουλος, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Γενεύης και Λυκειάρχη της Ιονίου Σχολής.
Ποιήματα απήγγειλαν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου.
Ενώ από τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου - Χορευτικό Τμήμα «Οι Δωριείς». παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί.
Να σημειώσουμε ότι επίσης παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Π.Σ. Πέτρος Τατούλης, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Αλέξανδρος Κουτρουμπής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορεινών Χωριών Τριφυλίας Κώστας Καράμπελας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ψαραίων Τριφυλίας Διονύσιος Αθανασόπουλος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου