Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό στην Κυπαρισσία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο λαογραφικό μουσείο «Κωστής Παλαμάς», στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, εκδήλωση του Συλλόγου των Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά», του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία» και του περιοδικού «Νέο Επίπεδο», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και παρουσιάστηκε το έργο του μεγάλου μας ποιητή Μιχάλη Κατσαρού, με θέμα: Μιχάλης Κατσαρός: «Είμαι ο άνεμος η βροχή τα έρημα δάση».

Για τον ποιητή μίλησαν και διάβασαν ποιήματα, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό:
- Παντελής Μπουκάλας - ποιητής, μεταφραστής και κριτικός λογοτεχνίας
- Νίκος Καλογερόπουλος - ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος
- Γιάννης Στεφανάκις - ζωγράφος, χαράκτης, ποιητής
- Κώστας Κρεμμύδας - ποιητής, εκδότης του περιοδικού “Μανδραγόρας”
- Γεωργία Χριστοδούλου - με την ιδιότητα της ηθοποιού

Ο Παντελής Μπουκάλας αναφέρθηκε στο έργο του ποιητή και τη διαχρονική αξία που έχει η ποίηση του Κατσαρού στις μέρες μας.
Στη συνέχεια, ο συμπατριώτης μας Νίκος Καλογερόπουλος απήγγειλε μια σειρά ποιημάτων από τις συλλογές “Οροπέδιο”, “Κατά Σαδδουκαίων” και “Μείζονα Ποιητικά” (μέρος Β’).
Η Γεωργία Χριστοδούλου αφηγήθηκε τη ζωή και τη διαδρομή του ποιητή και απήγγειλε και κάποια ποιήματά του.
Ο Γιάννης Στεφανάκις μίλησε για τη βιωματική του σχέση με τον Κατσαρό, που τον καθόρισε, καθώς επίσης και για το πρώτο περιοδικό «Νέο Επίπεδο» που εξέδωσαν μαζί.
Τέλος, ο Κώστας Κρεμμύδας ανέλυσε το σύνολο της ποίησης του Μιχάλη Κατσαρού (Μεσολόγγι, Οροπέδιο, Κατά Σαδδουκαίων, κ.λπ.) και ανέδειξε και την πολιτική διάσταση που έχει η ποίησή του.
Στο ισόγειο του μουσείου λειτούργησε πλούσια έκθεση με έργα του Γιάννη Στεφανάκι καθώς και των ζωγράφων Ελεάννας Μαρτίνου και Θανάση Μακρή.
Ο μουσικός Παναγιώτης Τσίτσικας (κοντραμπάσο) με τους συνεργάτες του: Πάνο Γαλάνη (μπουζούκι), Λευτέρη Κουάντα (κιθάρα), Φίλιππο Παχνιστή (πιάνο) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (τραγούδι), παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποσπάσματα από το μελοποιημένο έργο του ποιητή.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την έξοχη απόδοση των μελοποιημένων ποιημάτων.
Χαρήκαμε που είχαμε κοντά μας, στη γενέτειρα του Μιχάλη Κατσαρού, τον γιο του, Στάθη Κατσαρό, και την οικογένειά του, καθώς και εκλεκτούς φίλους του ποιητή από την Αθήνα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γιάννη Στεφανάκι για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε στην εν λόγω εκδήλωση.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Τριφυλίας και ιδιαίτερα την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία που είχαμε.
Την εκδήλωση, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί θεσμικοί παράγοντες, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων της Τριφυλίας, συγγραφείς και ποιητές.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη, τους φίλους και συμπατριώτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευελπιστούμε σε ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή και στήριξη του Συλλόγου και του περιοδικού “Τριφυλιακή Εστία”.

Με τιμή,
το Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου