Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Εκδήλωση απόδοσης τιμής στους Ντρέδες την 15η Ιουνίου 2022 στην Πάτρα

Αγαπητές φίλες και Αγαπητοί φίλοι,
Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο των δράσεων μνήμης και απόδοσης τιμής για τους θρυλικούς οπλαρχηγούς Ντρέδες προγραμματίζουμε εκδήλωση για την 15η Ιουνίου 2022 στην Πάτρα, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η Πάτρα μεταξύ των άλλων αποτελεί σημείο αναφοράς, αφενός διότι την περίοδο της επανάστασης οι Ντρέδες συμμετείχαν στις μάχες στο Σαραβάλι (17 Μάρτη 1822) και στο Μέγα Σπήλαιο (30 Ιουνίου 1827), αφετέρου εκεί ζει και δραστηριοποιείται πολύτιμη Κοινότητα με καταγωγή από τα απόρθητα Σουλιμοχώρια, τη Μεσσηνία και την Ολυμπία.
Στην ανωτέρω εκδήλωση θα συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αξιότιμος κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός των Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο κ. Ανδρέας Τσούνης Χειρουργός Οδοντίατρος (σύζυγος της Μεσσήνιας αείμνηστης Φώφης Γεννηματά (ο χαιρετισμός της στο Λεύκωμα είναι ο τελευταίος του Βίου της) και ο κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, σπουδαίος γλύπτης - χαράκτης (φιλοτεχνεί το Ευρώ, συλλεκτικά νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας, τα επετειακά νομίσματα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" και το Μετάλλιο των Ντρέδων).
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Πατρών "ο Παπαφλέσσας", τον οποίο θα εκπροσωπήσει η Φιλόλογος και Πρόεδρός του κα Πηνελόπη Λαμπούση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη:
- του Δήμου Πατρέων, την οποία θα τιμήσει με χαιρετισμό - τοποθέτηση ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης.
- της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, την οποία θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών με την τιμητική συμμετοχή του Πρύτανη κ. Χρήστου Μπούρα με Μεσσηνιακή καταγωγή.
Παράλληλα την εκδήλωση αναμένεται να χαιρετίσει ο προσκεκλημένος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.
Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες τόσο στους διακεκριμένους συμμετέχοντες όσο και στους συντελεστές της εμβληματικής αυτής δράσης.
Αγαπητές φίλες και Αγαπητοί φίλοι,
Επιθυμώντας να αναδείξουμε αλλά και να διατηρήσουμε ζωντανό τον Αγώνα των προγόνων μας, παρακαλούμε όπως τιμήσετε με τη συμμετοχή σας την αναφερόμενη εκδήλωση.
Σύντομα θα ανακοινωθεί η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση,

Σταύρος Σταθόπουλος
Συντονιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου