Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δώριο: Στους δρόμους μαθητές και γονείς για την υποβάθμιση του σχολείου

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί γονείς και μαθητές έξω από το Δημοτικό Σχολείο Δωρίου, οι οποίοι στη συνέχεια αφού έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου, σε κεντρικούς δρόμους του Δωρίου στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και στην Εθνική Οδό Καλό Νερό - Τσακώνα. Εκεί παρέμειναν για λίγη ώρα συμβολικά και στη συνέχεια επέστρεψαν στο σχολείο.
Όπως αναφέρουν οι γονείς η απόφαση για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου από 6θέσιο σε 4θέσιο έχει παρθεί από τον Ιούνιο και τους κοινοποιήθηκε μόλις στις 28 Αυγούστου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε δόλος.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν στα μαθήματα αυτή τη στιγμή συμμετέχουν μόλις 3-4 μαθητές! 
Αυτό που ζητούν είναι ισότιμη εκπαίδευση, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν στα παιδιά τους να κάνουν τα μαθήματα άλλης τάξης, σημειώνοντας ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί και επιπλέον πρόβλημα για ανθρώπους που έχουν έρθει από την Αθήνα να μείνουν στην επαρχία με τα παιδιά τους, καθώς δεν τους βοηθάει καθόλου αυτή η κατάσταση και έχουν υπάρξει σκέψεις να επανέλθουν στην Αθήνα ή να μετακομίσουν σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πηγή: best-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου