Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Εικαστικό εργαστήρι για το 1821 στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι) Τριφυλίας

Το 1ο εικαστικό εργαστήρι με θέμα “Το 1821 αλλιώς…” το Μεγάλο Σάββατο στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι) Τριφυλίας.
Η επιτροπή “Ρίπεσι 1821-2021” οργάνωσε και πραγματοποίησε το 1ο εικαστικό εργαστήρι αφιερωμένο στις φορεσιές της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας ειδικότερα, στου Παρασκευού
Σκοπός της Επιτροπής είναι η πραγματοποίηση τριών εικαστικών εργαστηρίων, με το αμέσως επόμενο να προγραμματίζεται για του Αρουσαλιού και το 3ο μέσα στον Αύγουστο 2021.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 
“Στις 11 το πρωί, μετά την αναμνηστική μας φωτογραφία στου Κροϊμάδι κατευθυνθήκαμε πεζοπόροι προς του Παρασκευού. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, αφού πήραν πληροφορίες για 4 διαφορετικές φορεσιές και για τα τσαρούχια, πειραματίστηκαν με έμπνευση τη φύση, τον πλάτανο και τις βρύσες σε ξύλινες φιγούρες. Το αποτέλεσμα των καλλιτεχνών εντυπωσιακό, το οποίο και θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να δούμε το προσεχές καλοκαίρι σε υπαίθρια έκθεση στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι). 
Η Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει την εικαστικό και εκπαιδευτικό Αμαλία Καρκούλια για την κατασκευή των ξύλινων φιγούρων, τις πληροφορίες που υποστήριξαν το εργαστήρι και την βοήθεια που προσέφερε σε όλους μας από την καρδιά της”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου