Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα απορρίμματα στην Καλλιρρόη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της δημιουργίας του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στον εθνικό δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, στο ύψος της Καλλιρρόης, στη διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί στο χώρο που προορίζεται για το εργοστάσιο.
Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Οιχαλίας Κώστας Ρεϊτζόπουλος είπε ότι “μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, να ματαιώσουμε το έγκλημα”, δήλωσε την αντίθεσή του στη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και στη χωροθέτηση σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη και ζήτησε να σταματήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την κατασκευή του εργοστασίου, που ξεκίνησαν στις 26 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης Χρήστος Κυριακόπουλος μίλησε για έγκλημα και για προσπάθεια να καταστρέψουν τους κατοίκους του χωριού και της περιοχής και δήλωσε πως “θα τους εμποδίσουμε όσο μπορούμε, για να αποτρέψουμε το έγκλημα”.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Βασιλικαίων Παναγιώτης Μπούρας μίλησε για μια ακόμα παρανομία που διαπίστωσε η Γενική Διεύθυνση Αστικής και Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία δεν λαμβάνουν υπόψη τους
Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Χωριών Δήμου Οιχαλίας Δημήτρης Καπόπουλος σημείωσε ότι όλες οι επιστημονικές μελέτες μιλούν για ακαταλληλότητα του χώρου. Παρατήρησε ότι “η δημιουργία εργοστασίου με ΧΥΤΥ μέσα στις ελιές και δίπλα στα σπίτια θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα όλης της περιοχής” και χαρακτήρισε παραπληροφόρηση πως το εργοστάσιο αυτό θα είναι ίδιο με το εργοστάσιο διαχείρισης στην Ήπειρο.
Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας επέκρινε όλες τις κυβερνήσεις από το 2011 έως σήμερα και τις περιφερειακές αρχές Νίκα και Τατούλη κι έκανε λόγο για ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανέφερε ότι η κατάσταση στην περιοχή θα είναι τραγική με τα πυρηνελαιουργεία στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, με αυτό το εργοστάσιο και με το σκουπιδοεργοστάσιο στη Μεγαλόπολη που θα καίει.
Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος δήλωσε αντίθετος στο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα, παρατήρησε πως θα καταστρέψει τις περιοχές που χωροθετήθηκαν από την εταιρεία που επιδιώκει το μέγιστο κέρδος κι επέκρινε την Περιφέρεια που προχωράει παρά τις εκκρεμοδικίες.
Ακολούθησαν και άλλοι χαιρετισμοί, ενώ διαβάστηκαν και ψηφίσματα στήριξης από επιτροπές αγώνα κατά των μονάδων επεξεργασίας σκουπιδιών στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και στη Σκάλα Λακωνίας.
Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου