Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Καθαρισμός υδραγωγείου Άνω Δωρίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάστηκαν συνεχείς διακοπές στο σύστημα υδροδότησης του χωριού μας.
Την Τετάρτη 20 Μαΐου επισκευάστηκε προσωρινά σπασμένη σωλήνα που διοχετεύει το νερό στο χωριό από τον συντηρητή του Δήμου.
Επειδή το πρόβλημα εξακολουθούσε, με ενέργειες της εκπροσώπου της Τ.Κ. Άνω Δωρίου Αγγελικής Θεοχάρη κλιμάκιο του Δήμου Οιχαλίας επισκέφτηκε τον χώρο του υδραγωγείου - αντλιοστασίου, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 αποτελούμενο από τη δήμαρχο κα Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, τους αντιδημάρχους του Δήμου: κ. Ηλία Ντονά, κ. Γεώργιο Μακρυνιώτη, κ. Γιάννη Αντωνόπουλο και τον μηχανικό του Δήμου κ. Στέλιο Ηλιάδη.
Μετά την αυτοψία δόθηκε άμεση εντολή και ανάθεση σε εργολάβο για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.
Την ίδια ημέρα  21 Μαΐου ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς προέβη σε διάνοιξη πρόσβασης  προς τον χώρο της πηγής, που φάνηκε επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, και καθαρισμό του χώρου από θάμνους, δέντρα και πολλά φερτά υλικά.
Στη συνέχεια έγινε καθαρισμός του χώρου της πηγής και των δεξαμενών (εντός και εκτός) και θα ακολουθήσουν εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου για να μην εισέρχονται φερτά υλικά, επισκευή και συντήρηση όπου χρειάζεται.
Ο καθαρισμός ανέδειξε τα εξής:
1. Η διατομή της σωλήνας από την πηγή προς τη δεξαμενή που αντλείται το νερό ήταν κλεισμένη από ρίζες σε όλο της το μήκος και σχεδόν σε όλη της τη διατομή. Αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει ροή και το νερό να διαφεύγει εκτός δεξαμενών και να χάνεται.
 2. Η ποσότητα του νερού είναι μεγάλη και η επάρκεια του υπερκαλύπτει το χωριό μας και όχι μόνο.
3. Δεν υπάρχει διαρροή από τις δεξαμενές του αντλιοστασίου.
4. Επέμβαση χωρίς σωστή διάγνωση δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί.
Ευχόμαστε να υπάρχει στη συνέχεια σωστή συντήρηση του δικτύου ώστε να μην έχουμε περαιτέρω προβλήματα.
Ευχαριστούμε τη δήμαρχο Οιχαλίας και του αντιδημάρχους για την έγκαιρη αντίδρασή τους. Ευελπιστούμε και στη συνέχεια να είναι δίπλα μας και να στηρίζουν τα μικρά χωριά με τους λίγους κατοίκους για να παραμείνουν ζωντανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου