Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η 76η επέτειος του ολοκαυτώματος του Αετού

Εκδήλωση για την 76η επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού και για τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμος Τριφυλίας. 
Στις 11.30 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο για τα θύματα, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομο
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επισήμους και διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο της συγγραφέα Μαρίας Καραγιάννη «Στη σκιά της σιωπής» από την τελετάρχη της εκδήλωσης, Ευδοκία Καμπούκου, υπάλληλο ΚΕΠ. 
Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας. 
Τα ονόματα των νεκρών εκτελεσθέντων και πυρποληθέντων από τον Αετό είναι οι: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης). 
Από γειτονικά χωριά οι: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ. Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας). 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Βασίλειος Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Πετράκος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, Παναγιώτης Λούτος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας, εκπρόσωποι Συλλόγων, κ.α.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λούτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου