Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ο Αη Δημήτρης του Σουλιμά αναπαλαιώνεται…

Το ιστορικό εκκλησάκι του Αη Δημήτρη του Σουλιμά - Η Αγία Λαύρα της Τριφυλίας κατά τον ιστορικό συγγραφέα Στάθη Παρασκευόπουλο, λίγο πριν την κατάρρευσή του άρχισε να αναπαλαιώνεται, αφού δόθηκε η άδεια από τη Ναοδομία.
Η πρώτη φάση που προβλέπει την αντικατάσταση της στέγης με πλακοσκεπή ξεκίνησε στις 1 Νοεμβρίου 2018 και αναμένεται η συμπληρωματική μελέτη για τις περαιτέρω εργασίες.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το έργο ήταν άκρως αναγκαίο γιατί ο χρόνος άρχισε να προκαλεί προβλήματα.
Είναι επιτακτική ανάγκη, για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου η βοήθεια όλων μας (φορέων και πιστών). Οι Σουλιμαίοι αλλά και οι Σουλιμοχωρίτες έχουμε ιερό χρέος να βοηθήσουμε την προσπάθεια αυτή. Μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει πως όταν υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε το χωριό μας το κάνουμε δυναμικά.
Ο Αη Δημήτρης είναι η ιστορία μας, είναι τόπος ιερός, αφού εκεί ορκίστηκαν οι Ντρέδες, είναι ο τόπος προβολής του χωριού μας, αφού κάθε 24 του Μάρτη είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της εξέγερσης και ορκωμοσίας των Ντρέδων.
Δικαιολογημένα οι εμπνευστές του έργου Τάσος Τασιγιώργος και η κόρη του Αλεξάνδρα τόλμησαν το τεράστιο αυτό εγχείρημα.
Καλή αρχή με δύναμη και σύντομη ολοκλήρωση.
Στις 24 του Μάρτη ο Αη Δημήτρης θα είναι πανέτοιμος και αναπαλαιωμένος να δεχτεί όλους εκείνους που θα έρθουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας.
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν για τον ιερό αυτό σκοπό, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Τάσο Τασιγιώργο στα τηλέφωνα: 210 8610806 & 6974770670  ή να προμηθευτούν το βιβλίο της Αλεξάνδρας «ΣΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Σουλιμά - Σουλιμοχώρια» που διατίθεται για τον σκοπό αυτό.
Το ιστολόγιο anodorio καλεί τους φίλους του στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά, Αργεντινή, Αυστραλία, Γερμανία κλπ.) να συνδράμουν στην αποπεράτωση του Αη Δημήτρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου