Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Έναρξη λειτουργίας Τράπεζας Αλληλεγγύης στον Δήμο Οιχαλίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας σας ενημερώνει, ότι δημιούργησε την «Τράπεζα Αλληλεγγύης» του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών και επαπειλούμενων κοινωνικών ομάδων, οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων του δήμου μας. 
Η «Τράπεζας Αλληλεγγύης» θα δέχεται επί το πλείστον τρόφιμα μακράς διαρκείας και ενδύματα και θα στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και χορηγιών σε είδος των συμπολιτών μας. Θα απευθύνεται για αρχή κυρίως σε άτομα - ομάδες με πρόβλημα επιβίωσης, ανάλογα και με τις ποσότητες των τροφίμων ή ενδυμάτων.
Για την διαφάνεια και τη καλύτερη λειτουργία της Τράπεζας Αλληλεγγύης Δήμου Οιχαλίας έχουν συσταθεί επιτροπές (μία ανά Δημοτική Ενότητα, εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων Είρας και Ανδανίας που είναι ενιαία), οι οποίες θα έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να καταγράφουν τα άτομα - ομάδες στα οποία θα παρέχονται τα είδη (τρόφιμα - ρούχα κλπ). Στις επιτροπές αυτές θα συμμετέχουν και φορείς - πρόσωπα από την τοπική κοινωνία. 
Η έναρξη της λειτουργίας της έχει καθορισθεί την 25-6-2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00, στο «θεατράκι» του Πολιτιστικού Καφενείου Μελιγαλά όπου έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η σχολική εορτή του Γυμνασίου Μελιγαλά και η επιτυχημένη θεατρική παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου Μελιγαλά «Θανασάκης ο Πολιτευόμενος», δίνοντάς της κοινωνικό σκοπό. Την έναρξη της τροφοδοσίας της Τράπεζας Αλληλεγγύης με τη χορήγηση τροφίμων κλπ από το κοινό αντί αντίτιμου εισιτηρίου.
Αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι:
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Μελιγαλά.
Ο Διευθυντής και ο Εκπαιδευτικός Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Μελιγαλά.
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΓΥΠΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου