Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Παραχωρούνται στον Δήμο Οιχαλίας τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Μελιγαλά

Ειρηνοδικείο Δωρίου
Τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Οιχαλίας των ακινήτων του Δημοσίου όπου στεγάζονταν τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Μελιγαλά, γνωστοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.
Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει: «Με το άρθρο 23 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών, "Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 20155/2376 και άλλες διατάξεις", που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Οιχαλίας, τα ακίνητα που στέγαζαν παλαιότερα, τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Μελιγαλά».
Συγκεκριμένα «το Ελληνικό Δημόσιο παραχωρεί τα παραπάνω ακίνητα χωρίς αντάλλαγμα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Οιχαλίας είτε για στεγαστικές και λειτουργικές του ανάγκες, είτε για πολιτιστικές δράσεις. Η μοναδική υποχρέωση του δήμου, είναι να συντηρεί τα παραχωρούμενα κτήρια. Διαφορετικά σε περίπτωση μη χρησιμοποίησής τους για το σκοπό του διατέθηκαν, αίρεται η παραχώρηση με απόφαση του υπουργού Οικονομικών». 
Και η ανακοίνωση των βουλευτών Μεσσηνίας καταλήγει ως εξής: «Με την παραχώρηση αυτή ικανοποιούνται πάγια αιτήματα του Δήμου Οιχαλίας και των κατοίκων της περιοχής, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αντίληψης της παρούσας κυβέρνησης, καθότι ανάλογες παραχωρήσεις κτηρίων γίνονται και προς άλλους δήμους της χώρας».
Θυμίζουμε πάντως ότι ο Δήμος Μεσσήνης αγόρασε το παλιό Ειρηνοδικείο της πόλης από το ΤΑΙΠΕΔ 230.000 ευρώ και τα χρήματα θα δοθούν σε 5 ετήσιες δόσεις. Το εν λόγω ακίνητο πέρασε στην κατοχή του Δήμου Μεσσήνης πέρυσι το Μάρτιο και η πρώτη δόση καταβλήθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας. 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου