Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Έγινε η επίσκεψη της Ομοσπονδίας Τριφυλίων στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  42 (3ος όροφος) Τ.Κ. 104 32   ΑΘΗΝΑ
Τηλ./Fax: 2105237450 - 6977717182, email:osystr@gmail.com

                                                                                                             Αθήνα 19-05-2015

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που βρίσκεται στον Λόφο Νυμφών στο Θησείο, επισκέφθηκαν τα μέλη της Ομοσπονδίας μας μαζί με φίλους τους το βράδυ της Δευτέρας 18-05-2015 προσκαλεσμένοι του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου του Αστεροσκοπείου, καθηγητού Αστρονομίας συμπατριώτη μας από τα Φιλιατρά κ. Κανάρη Τσίγκανου.
Η προσέλευση των συμπατριωτών μας που κάλυπτε όλο το χώρο της Τριφυλίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας αδιαχώρητο στις αίθουσες και τους χώρους ξενάγησης του Αστεροσκοπείου.
Ο καθηγητής κ. Τσίγκανος μας υποδέχθηκε με χαρά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανέλαβε προσωπικά την ξενάγηση, αρχίζοντας από την ίδρυσή του το 1835 από δωρεά του εθνικού μας ευεργέτη Γ. Σίνα, μας ανέπτυξε τους σκοπούς, την λειτουργία και την προσφορά του στην ναυτιλία και την κοινωνία της χώρας μας.
Μας παρουσίασε όλα τα επιστημονικά όργανα και τηλεσκόπια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την περίοδο της λειτουργίας του καθώς και την ιστορική βιβλιοθήκη. Το ιστορικό Τηλεσκόπιο Δωρίδη στραμμένο στον ουρανό και εστιασμένο στον μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού μας συστήματος έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα, τον Δία με τους δορυφόρους του. Την ικανοποίηση μας συμπλήρωσε η θαυμάσια θέα της ολόφωτης Ακρόπολης από τον λόφο των Νυμφών.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Λούτος ευχαρίστησε ολους τους συμμετέχοντες και υποσχέθηκε και άλλες εκπλήξεις, ευχαρίστησε  τον κ. Τσίγκανο για την φιλοξενία, την ξενάγηση και τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισε και ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα κοντά μας για ότι τον χρειαστούμε.
  
Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. παρα πολυ ωραιο ιστολογιο!! αγαπω τον τοπο μου και εχω δημιουργησει ενα ιστολογια που αφορα την Μεσσηνια και τις ομορφιες της! θα χαρω πολυ να μπειτε! ειναι : www.messinia1234.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή