Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μεσσηνιακός Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος - Πρόσκληση σε ημερίδα

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΚΑΙ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ » (Μ.Ε.Σ.) λειτουργεί ως συλλογικό όργανο των αποδήμων Μεσσηνίων που ζουν στις χώρες της Ευρώπης και έχει ως έδρα του την  Καλαμάτα. Είναι μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας (Μ.Α) και συμμετέχει στα όργανά της και τις δράσεις της. Μέλη του μπορούν να είναι κάθε Μεσσήνιος ή φίλος της Μεσσηνίας που διαμένει στην Ευρώπη. Η διαδικασία προβλέπει υποβολή αίτησης στον εκπρόσωπο κάθε χώρας. Δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των μελών. ΣΚΟΠΟΣ του «Μεσσηνιακού Ευρωπαϊκού Συνδέσμου» είναι η προβολή και προώθηση των Μεσσηνιακών και Εθνικών θεμάτων, η διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, η συμπαράσταση στα προβλήματα των ομογενών και η ενίσχυση κάθε και δράσης για την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνία.
Για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τον Μ.Ε.Σ., οργανώνεται με την υποστήριξη της Μ.Α. εβδομάδα των Μεσσηνίων της Ευρώπης στην Καλαμάτα, από τη Δευτέρα 21 έως Παρασκευή 25 Ιουλίου. Στα γραφεία της Αμφικτυονίας, οδός Βύρωνος 67 και Σωκράτους, από τις 10.00 έως 13.00, μέλη της Μ.Α. και του Μ.Ε. Σ. με ιδιαίτερη χαρά θα υποδέχονται κάθε φίλο Μεσσήνιο της Ευρώπης αλλά και όλους τους απανταχού ομογενείς.
Η εβδομάδα θα κλείσει το Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014, με Ημερίδα για τη διασύνδεση όλων των Μεσσηνίων και την ενδυνάμωση του Μ.Ε.Σ. Η Ημερίδα θα γίνει στο Ξενοδοχείο ΡΕΞ στην Καλαμάτα, από τις 9:30 μέχρι τις 12:00. Θέμα της ημερίδας είναι η υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Η Ημερίδα θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Πληροφορίες: Παν. Μπαζίγος 6977948911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου