Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Εορτάστηκε η επέτειος της μάχης των 7 Λαπαίων

Εορτάστηκε την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 η επέτειος της μάχης των 7 Λαπαίων που δεν δίστασαν να τα βάλουν με ολόκληρο το στράτευμα του Ιμπραήμ και να θυσιαστούν για να αφήσουν περιθώριο στους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού να φύγουν και να γλυτώσουν.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Άνω Λάπι, ενώ στην συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στην θέση Κουρόρα, όπου έγινε η μάχη και σήμερα βρίσκεται μνημείο με ένα μεγάλο σταυρό, στην μνήμη των 7 Λαπαίων που ήταν οι: Μίτζας, Τζανέτος, Στέργιος, Μπούρας, Πανοστάθης ή Πανούσης, Δίκος και Ματζώρης. 
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Ελπίδα Σκλάβου, προϊσταμένη του παιδικού σταθμού Κοπανακίου.
Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και στη συνέχεια μαθητές από το δημοτικό σχολείο Κοπανακίου απήγγειλαν ποιήματα. 
Κατατέθηκαν στεφάνια από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την ΔΕ Αετού Γιάννη Μερκούρη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Δημήτρη Μπασδάνη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κοπανακίου Γρηγόρη Παπαδόπουλο, την διοικητή του Α.Τ. Κοπανακίου Μαρία Καραγιάννη, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ριζοχωριτών Λεωνίδα Μιχόπουλο, την πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» Πολυξένη Γιακουμή, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου Δήμητρα Θανάσουλα, την πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοπανακίου Δήμητρα Πετροπούλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου