Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη για το Αντάμωμα των Πελοποννησίων

Καλαμάτα  3/7/2013         

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης Τάσου Καλαμπόκη, των εκπροσώπων του Συλλόγου Βασιλικαίων Μεσσηνίας Μπολέτη Χρήστου και Γουρνάκη Δημητρίου, και του γ.γ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγου με αντικείμενο τη διοργάνωση του ετήσιου Ανταμώματος των Πελοποννησίων.
Σύμφωνα με το από 9-4-2013 πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της  Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», το Αντάμωμα των Πελοποννησίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 στο Ραμοβούνι, τόπο γέννησης του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ και στο Βασιλικό Μεσσηνίας.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία του Ανταμώματος προκειμένου να διατηρηθούν ήθη και έθιμα της περιοχής μας και  οι παραδόσεις να περνούν από γενιά σε γενιά, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών με τα πάτρια εδάφη και τις ρίζες μας.

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου