Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη συντονιστικού Οργάνου Δήμου Οιχαλίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 3η Ιουνίου 2013 και ώρα 13.00 μ.μ. στο Δήμο Οιχαλίας, όπου συνήλθε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου, με θέμα: ¨Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών»
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ. Κυριακούλης Κυριακουλέας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Εμμανουήλ Κοβάτσης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά, ο Προϊστάμενος του Αστυνομικού Τμήματος  Μελιγαλά και όλοι οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Οιχαλίας.
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας τόνισε ότι ο Δήμος είναι καθόλα έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει σε περίπτωση πυρκαγιάς. Τα οχήματα και μηχανήματα είναι εξοπλισμένα και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Κατόπιν ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο συντονισμό, στο σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, τόνισε κυρίως τη σημασία της λήψης προληπτικών μέτρων. Ζήτησε δε τη συνδρομή όλων σε εκδηλώσεις δασικών και γεωργικών πυρκαγιών και αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο των Προέδρων των Κοινοτήτων, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα προστρέξουν στην κατάσβεσή τους.
Τέλος ανέφερε ότι όλες οι δεξαμενές της αρμοδιότητας του Δήμου, πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένες με νερό και τυχόν προβλήματά τους να επισκευαστούν άμεσα, καθώς και οι κρουνοί και τα υδροστόμια.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κι αυτός με τη σειρά του ζήτησε τη συνδρομή όλων για να υπάρξει μια αίσια εξέλιξη.
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο της Πολιτικής Προστασίας και εξήρε και αυτός την ουσιαστική παρουσία των Προέδρων των Κοινοτήτων στην πυροπροστασία και ευχήθηκε να επικρατήσει ένα ήρεμο καλοκαίρι.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι και εκφράστηκαν κάποια παράπονα, κυρίως σχετικά με τη μη βατότητα των αγροτικών και δασικών δρόμων και δόθηκαν οι απαντήσεις από τους αρμοδίους.
Κλείνοντας τη σύσκεψη, ο  Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς τόνισε σε όλους ότι η επιτυχία της πυροπροστασίας, βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη, σχεδιασμός, ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου