Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Άνω Δωριτών βράβευσε τον Λεωνίδα Παπακώστα

Στις 17-2-2013, στο κέντρο διασκέδασης «ΜΕΝΤΗΣ», ο Σύλλογος Άνω Δωριτών ‘’ΤΟ ΣΟΥΛΙΜΑ’’ πραγματοποίησε τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του με εξαιρετική επιτυχία, παρά την απουσία πολλών συγχωριανών μας. 
Επίσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και βράβευση των επιτυχόντων - αριστούχων μαθητών. 
Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας του χωριού μας π. Φώτιος Λυκοτραφίτης και ο π. Φώτιος Τσαρουχάς.
Ο Σύλλογος φέτος τίμησε τον συμπατριώτη μας και φίλο τραγουδιστή Λεωνίδα Παπακώστα, για την μεγάλη του προσφορά στην παράδοση και στο Σουλιμά. Ο Λεωνίδας μέσα από τα τραγούδια του (που τα συνέλεξε από στόμα σε στόμα) εξυμνεί τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας Ντρέδων και προβάλει το Σουλιμά κάνοντάς το γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πολλά είναι τα τραγούδια που αναφέρονται στο Σουλιμά και στους Ντρέδες και είναι ο μοναδικός που τα τραγουδάει και οι Σουλιμαίοι αισθάνονται υπερήφανοι γι αυτό. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια την προσφορά του στο ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι, στον τόπο μας και στη γενέτειρά του, που είναι το χωριό μας.
Το τιμώμενο πρόσωπο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσιος Δ. Αρνόκουρος, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε:
«Αγαπητέ Λεωνίδα, ο Σύλλογος εκπροσωπώντας τους απανταχού Σουλιμαίους με χαρά σε τιμά με την αναμνηστική αυτή πλακέτα για την προσφορά σου στη γενέτειρά σου, το Σουλιμά. Με πολύ κόπο και χρόνο συνέλεξες και ανέδειξες δεκάδες παραδοσιακά τραγούδια, τα Σουλιμαίικα όπως τα ονόμασες, που εξυμνούν τον ηρωισμό και τη ζωή των θρυλικών Ντρέδων, τραγούδια που χάρη σε σένα, όχι μόνο δεν χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά με τη μελωδική και ξεχωριστή φωνή σου, τα έβαλες σε κάθε σπίτι, σε κάθε πανηγύρι, σε κάθε γλέντι, σε κάθε μας εκδήλωση. Σε ευχαριστούμε για όλα και σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες».
Την αναμνηστική πλακέτα επέδωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Ι. Αλλαγιάννης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Οιχαλίας και πρώην Δήμαρχος Δωρίου Αντώνιος Τάκης, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου σύσσωμο με επικεφαλή το νεοεκλεγέντα πρόεδρο  Δημήτριο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλίτσαινας Δημήτριος Γεωργόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας και Γραμματέας του Συλλόγου Σελλαίων Νικόλαος Καρυώτης, ο συγγραφέας Δημήτριος Αθανασόπουλος και  ο αγιογράφος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Νικόλαος Γιαννακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου