Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Λίγες μέρες υπομονή ακόμα - Πριν τα Χριστούγεννα η παράδοση του Παραδείσια - Τσακώνα

Εντός της εβδομάδας, θα εκδοθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την παράκαμψη του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα. Αν η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι θετική, θα ανάψει το πράσινο φως για την απόδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος, σε διάστημα λίγων ημερών μετά την έκδοσή της.
Στο υπουργείο Υποδομών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του ΜΟΡΕΑ και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να συζητηθούν τα έργα που είναι αναγκαία για να γίνει η σύζευξη του αυτοκινητοδρόμου με το Παραδείσια-Τσακώνα.
Στο διάστημα από 17-21 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης τοξωτής γέφυρας που ήδη κατασκευάζεται.
Δόθηκε επίσης η εντολή να πληρωθεί η μικρή εκκρεμότητα που υπήρχε προς τη ΔΕΗ (70.000 ευρώ), ενώ ρυθμίστηκαν ζητήματα παρακολούθησης και κυκλοφορίας στο τμήμα του δρόμου και την παράκαμψη για την οποία οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.
Με την παράδοση του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα ολοκληρώνεται όλος ο βασικός άξονας του Αυτοκινητόδρομου-Μορέα από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα. Το κατασκευαστικό ενδιαφέρον παραμένει στον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη που έχει μεγάλες πιθανότητες να παραδοθεί στα τέλη του επόμενου έτους.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το έργο του Αυτοκινητόδρομου Μορέα είναι το μοναδικό οδικό έργο παραχώρησης από τα συνολικά 5 που ολοκληρώνεται χωρίς σημαντικά προβλήματα και αποτελεί ένα από τα έργα-οάσεις της σημερινής κρίσης.
Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου