Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: αρχές του ’12 φτάνει Καλαμάτα

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς τα έργα στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα, τον δρόμο που ξεκινά από την Κόρινθο και μέσω της Τρίπολης φτάνει στην Καλαμάτα και την Σπάρτη.
Αφού είχαμε τη χαρά να δούμε κάποιες παραδόσεις τμημάτων και να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κομμάτι αυτοκινητόδρομου από την Κόρινθο μέχρι και τα Παραδείσια, στην Μεγαλόπολη, το ενδιαφέρον πλέον είναι στο νότιο τμήμα του έργου.
Τα έργα αφορούν το τμήμα από τα Παραδείσια μέχρι την πόλη της Καλαμάτας και τον κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ

Το πρώτο τμήμα ερχόμενοι από την Τρίπολη προς το Νότο είναι το Παραδείσια- Τσακώνα μήκους 11χλμ. Πρόκειται για ένα πραγματικά καταραμένο τμήμα του δρόμου που ενώ είχε ολοκληρωθεί στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αποδείχτηκε ότι οι μελέτες ήταν εντελώς λαθεμένες και το έργο επαναδημοπρατήθηκε. Σήμερα και αφού η χρηματοδότηση αποκαταστάθηκε λόγω της εισόδου του έργου στο ΕΣΠΑ έχουμε ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης τον Οκτώβριο του 2012.
Το δεύτερο τμήμα του δρόμου αφορά την χάραξη από την Τσακώνα μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Θουρίας, στο ύψος του Praktiker στην βόρεια είσοδο της πόλης της Καλαμάτας. Το μήκος του δρόμου είναι 23,5 χιλιόμετρα και είναι το πλέον προχωρημένο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε η παράδοση του αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2012.
Το τρίτο τμήμα είναι από τον Ανισόπεδο Κόμβο Θουρίας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Ασπροχώματος, της Δυτικής Εισόδου της Καλαμάτας. Εκεί οι εργασίες είναι σαφώς πιο πίσω και αφορούν κατασκευή αυτοκινητόδρομου μήκους 4,5 χιλιομέτρων. Ο προγραμματισμός για την παράδοση αυτού του τμήματος είναι για το Καλοκαίρι ή το τέλος του 2012.

Πηγή: Υποδομές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου