Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Δήμος Οιχαλίας - Αυξήσεις σε ύδρευση και δημοτικά τέλη

Αύξηση στα τέλη ύδρευσης
Αύξηση στα τέλη ύδρευσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας. Το νέο προτεινόμενο τιμολόγιο για τη διαμόρφωση των τελών ύδρευσης έχει ως εξής:
• Σε όσες τοπικές κοινότητες το πάγιο είναι 20 ευρώ να αυξηθεί στα 23 και σε όσες το πάγιο είναι μικρότερο να αυξηθεί σε 20 ευρώ.
• Σε όσες τοπικές κοινότητες η τιμή ανά κυβικό είναι μικρότερη από 0,20 ευρώ να γίνει αύξηση 25% και σε όσες η τιμή του κυβικού είναι μεγαλύτερη ή ίση με 0,20 ευρώ να γίνει αύξηση 10%.
Στις τοπικές κοινότητες που η τιμή ανά κυβικό είναι μεγαλύτερη ή ίση με 0,40 ευρώ να μη γίνει καθόλου αύξηση. (π.χ. Άνω Δώριο).
• Ως προς τα υπόλοιπα (συνδέσεις νέων παροχών, τέλος διακοπής κ.λπ.) να παραμείνουν σε ισχύ οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων.
• Στη Δημοτική Ενότητα Είρας οι τιμές αυτές θα αφορούν την κατανάλωση για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες η κατανάλωση θα είναι δωρεάν.
Τη συγκεκριμένη απόφαση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Ελένη Αλειφέρη και Σπυρίδων Αδαμόπουλος.
Επίσης αποφασίστηκε η επιβολή τέλους αποχέτευσης για τη Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά σε 0,20 ευρώ ανά κυβικό κατανάλωσης νερού, το οποίο τελικά ορίστηκε να υπολογίζεται στο 70% επί της συνολικής κατανάλωσης νερού, μετά από πρόταση της κ. Αλειφέρη την οποία έκανε αποδεκτή η Οικονομική Επιτροπή.

Αύξηση 10% στα δημοτικά τέλη
Αύξηση 10% στα δημοτικά τέλη και τα τέλη ηλεκτροφωτισμού για όλες τις δημοτικές ενότητες αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας. Αύξηση η οποία ξεκίνησε να ισχύει από 1/7. Μειωμένα τιμολόγια κατά 35% θα ισχύουν για άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους και τρίτεκνους.
Όπως επισημάνθηκε από το δήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής Φίλιππο Μπάμη ο οποίος παρουσίασε τα έσοδα του δήμου από αυτές τις υπηρεσίες με το μέχρι σήμερα τιμολόγιο, κρίνεται επιβεβλημένη η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού επειδή τα έσοδα αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τα αυξημένα έξοδα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του νέου Δήμου Οιχαλίας.
Κατά της απόφασης ψήφισε η Ελένη Αλειφέρη σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αυξηθούν τα τέλη πριν εξαντληθεί η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων για τη φορολογική βάση. Επίσης κατά της απόφασης ψήφισε και ο Σπυρίδων Αδαμόπουλος που τόνισε: «Δεν ψηφίζω καμία αύξηση δημοτικών τελών για λόγους κοινωνικής ισότητας και ίσης μεταχείρισης των πολιτών. Φτάνουμε στο σημείο να χαριζόμαστε στους λιγότερο φιλότιμους. Θα ψηφίσω οποιαδήποτε αύξηση αν υπάρχει καταγραφή των πραγματικών τετραγωνικών που πρέπει να δηλωθούν».

1 σχόλιο:

  1. Είναι η κατάλληλη στιγμή για αυξήσεις γιατί ως γνωστόν λεφτά υπάρχουν. Συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο. Πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή