Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Εορτάστηκε στο Άνω Ψάρι η 180ή επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης

Εκδηλώσεις για την 180ή επέτειο της Μεσσηνιακής Επανάστασης και τους πρωτεργάτες της Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο Άνω Ψάρι.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Θεία λειτουργία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο. Στον αύλειο χώρο του ναού χαιρετισμό απηύθυνε ο απόγονος της οικογενείας Γκρίτζαλη, Γιαννάκης Γκρίτζαλης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διονύσιος Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ψαραίων. Ποιήματα απήγγειλαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου. 
Στη συνέχεια στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Πολιτείας, τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου «ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ» και το Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα» και προσφορά κερασμάτων.
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας Κώστας Καράμπελας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου